Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، سمانه مزینانی – همچون بسیاری از پیشرفت های چند دهه اخیر در دنیا، اقتصاد دانش بنیان (KBE) نیز پس از جنگ جهانی دوم ظهور کرد. مفهوم اقتصاد دانش بنیان در ابتدا در سال ۱۹۹۶ و توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) به عنوان یک نظریه اقتصادی و یک چارچوب فنی-اقتصادی جدید مطرح شد.

این نظریه اقتصادی بر نقش دانش، خلاقیت، و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) تاکید ویژه دارد و می تواند به اقتصاددانان کمک کند تا مکانیزم های اقتصادی پنهان در رشد اقتصادی را بشناسند و برای تسریع در رشد و توسعه اقتصادی، سیاست‌ها و راهکار‌های جدید پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به مردم کمک می کند تا بهتر درک کنند که چرا کشور‌های فقیر و ثروتمند وجود دارند و اینکه چرا کشور‌های فقیر، فقیر هستند و کشور‌های ثروتمند، ثروتمند.

یکی از دلایل اینکه امروزه چین به کشوری تبدیل شده که تمام معادلات اقتصادی دنیا را به هم ریخته و خود را به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی به دنیا شناسانده، توجه صحیح و به هنگام به اقتصاد دانش بنیان بوده است.

یکی از مهمترین دلایلی که کشور آمریکا توانست به ابرقدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی در دنیا تبدیل شود، توجه به خلاقیت در فناوری و توانمندسازی در این حوزه بود. در اوایل سال‌های دهه پایانی قرن بیستم، بسیاری از کشور‌ها به ویژه چین از مدل موفق توسعه اقتصاد دانش بنیان که در آمریکا تجربه شده بود استفاده کردند و با مطالعه و بررسی آن سعی در اجرای آن برآمدند. نتیجه آن در کشوری نظیر چین را می توان به خوبی در شکل زیر مشاهده کرد. این نمودار رشد اقتصادی سالانه چین از سال ۱۹۹۰ به بعد را نشان می دهد، که متوسط این رشد، سالانه نزدیک به ۱۰% است. چین اعتقاد دارد، انتخاب دیگری برای توسعه اقتصادی کشور وجود ندارد.

اقتصاد مبتنی بر دانش یا همان اقتصاد دانش بنیان که شرکت های دانش بنیان نیز در دل آن قرار می گیرند، دارای ۵ حوزه بهم مرتبط شامل سرمایه گذاری در حوزه دانش، سهم و جریان دانش، خروجی و نتیجه دانش، شبکه های دانش، و مطالعه و پایش دانش می باشد که در شکل زیر نشان داده شده است.

در مهمترین بخش و حوزه که بخش سرمایه گذاری در دانش می باشد، علاوه بر دولت و نهاد‌ها و شرکت های خصوصی به ویژه بانک ها نقشی اساسی دارند. توسعه اقتصادی به سرمایه گذاری در بخش های آموزش، یادگیری، انتقال دانش و تکنولوژی وابسته است. در این بین دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری می توانند نقشی بسیار حیاتی داشته باشند. از مهمترین حوزه ها برای سرمایه گذاری، حوزه ICT است. در حقیقت فناوری اطلاعات و ارتباطات را باید به عنوان اساسی برای اقتصاد دانش بنیان قرار داد. انتشار ICT در اقتصاد و کسب و کار موجب می شود تا شرکت های هوشمند و فعال در حوزه دیجیتال شکل بگیرند و خلاقیت در آموزش و یادگیری وارد شود. حوزه های جدید شغلی پدیدار می شوند، و همچنین سازمان ها و شغل های نو و متفاوت عمدتا در صنایع با فناوری جدید و پیشرفته (High Tech.) ایجاد می شوند و سبب رونق در سایر بخش ها نیز می شوند.

مفهوم استارت آپ هم به نوعی پس از همین تغییر و تحولات در دنیا شکل گرفته است. استارت آپ در تعریف بیشتر به کسب و کاری جدید گفته می شود که به طور معمول از فناوری های نوین نیز در آن به کار رفته باشد.

در ایران نزدیک به یک دهه است که مفهوم شرکت های دانش بنیان در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان به طور جدی اهمیت پیدا کرده است، اگرچه راه درازی برای پیشرفت وجود دارد. نقش دولت و سازمان های مربوطه در این حوزه بیشتر باید حمایتی و در سیاست گذاری باشد. همچنین اختصاص بودجه برای حمایت از شرکت های دانش بنیان که بسیار راهگشا خواهد بود. اما انچه اهمیت بسیاری دارد، همانطور که گفته شد، سرمایه گذاری در این راستا است.

بانک پارسیان توانسته با اهتمام و کوشش همراه با برنامه ریزی دقیق و همچنین آگاهی از تغییرات و پیشرفت های بین المللی در راستای اقتصاد دانش بنیان قدم های استواری را بردارد. از مهمترین بخش های بانک پارسیان در این حوزه می توان به علوم داده پردازی (Data Science)، مالی (Finance)، و مهمتر از همه سرمایه گذاری (Investment) اشاره کرد.

رویکرد بانک پارسیان در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، مشارکت و تعامل با استارت آپ‌ها بوده است. در این راستا و در حوزه داده پردازی به دو شرکت دانش بنیان بسیار کاربردی می توان اشاره کرد، شرکت بیمه پارسیان و صندوق جسورانه لوتوس پارسیان. بیمه پارسیان، همانگونه که از نام آن پیدا است در حوزه بیمه و بخش های مختلف آن فعالیت می کند. صندوق جسورانه لوتوس پارسیان با هدف تشکیل صندوق، به جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران می پردازد و در سهام شرکت‌های در شرف تاسیس و یا نوپای دارای پتانسیل رشد زیاد و سریع با هدف کسب بیشترین بازده اقتصادی ممکن در برابر پذیرش ریسک بالا، سرمایه گذاری می کند.

با این حال بانک پارسیان به منظور توسعه صنعت ICT و همچنین حوزه فعالیت های مرتبط با بانکداری شرکت های اصلی دیگری نیز در زمینه داده پردازی دارد، نظیر شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (دارای مجوز دانش بنیان)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش، و شرکت تامین خدمات سیستم های کاربردی کاسپین که بیشتر در زمینه تامین و نصب تجهیزات و سخت افزار بانکی و حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارند.

اما یکی از مهمترین دستاورد‌های اهمیت دادن به فناوری‌های جدید و به روز، کسب و کار‌های نوپا، و به طور کلی قدم گذاشتن در مسیر اقتصاد دانش بنیان، اشتغالزایی و توسعه مشاغل مرتبط است. جدول زیر سرمایه‏ گذاری بانک پارسیان در شرکت‏های نوپای زیرمجموعه گروه داده پردازی بانک پارسیان و اشتغال زایی حاصل از آن را نشان می دهد. بر اساس این جدول بانک پارسیان تا کنون نزدیک به ۱۸% از مقادیر برآورد نهایی سرمایه گذاری کرده است که حاصل آن اشتغالزایی مستقیم ۳۷۰ نفر معادل ۲۲% مقدار نهایی بوده است که عملکرد خوب بانک را نشان می دهد.

سرمایه‏گذاری بانک پارسیان در شرکت‏های نوپای زیرمجموعه گروه داده­پردازی بانک پارسیان و آمار اشتغال­زایی مربوط به آنها

برآورد نهایی

مقدار فعلی

توضیحات

۴۳۳۰

۸۰۰

سرمایه‏گذاری گروه (میلیارد ریال)

۵۹۶۰

۱۱۰۰

سرمایه‏گذاری کل (میلیارد ریال)

۱۶۴۰

۳۷۰

اشتغال‏زایی مستقیم (نفر)

از مهمترین این شرکت های نوپا که به نوعی زیرمجموعه گروه داده پردازی بانک پارسیان هستند می توان به شرکت تابان آتی پرداز، آتی شهر هوشمند ایرانیان، توسعه فناوری همراه پیگیر، تجارت الکترونیک آیریک پارسیان، سامانه درخواست سوخت آنلاین پیدو، گسترش تجارت الکترونیکی کالای کیش (دارای مجوز دانش‏بنیان)، فناوران کادونا، زنجیره بلوک پارس، کنسرسیوم زنجیره بلوک ققنوس، سامانه پرداخت‏های نوین در آزادراه‏ها (سپندار)، پرداخت بیمه پارس، پارسیان همراه لوتوس اشاره کرد.

علاوه بر گروه داده پردازی بانک پارسیان، همانگونه که گفته شد، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس نیز دارای شرکت های مختلفی است نظیر دراپز، بیمه بازار، شیپور، ایران رنتر، رویین تن سلول، رویان بن سلول، رویان بینا سل، رویش ژن آسا طب که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند. شاید معروفترین آن‌ها برای عامه مردم شرکت شیپور باشد، که به طور اختصاصی در زمینه خرید و فروش اجناس خرد و دست دوم فعالیت دارد. فعالیت‌های شرکت های نوپای زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس نیز با هود اشتغالزایی مناسبی به همراه داشته است. البته به همان نسبت سرمایه گذاری نیز صورت گرفته است. جدول زیر سرمایه‏گذاری بانک پارسیان در شرکت‏های نوپای زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس و اشتغال زایی حاصل از آن را نشان می دهد.

سرمایه‏گذاری بانک پارسیان در شرکت‏های نوپای زیرمجموعه صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس و آمار اشتغال­زایی مربوط به آنها

برآورد نهایی

مقدار فعلی

توضیحات

۵۵۰

۲۳۰

سرمایه‏گذاری صندوق (میلیارد ریال)

۱۴۰۰

۷۶۰

سرمایه‏گذاری کل (میلیارد ریال)

۱۵۰۰

۳۰۰

اشتغال‏زایی مستقیم (نفر)

نگاهی اجمالی به زمینه فعالیت شرکت های نوپای زیرمجموعه گروه و صندوق که در بالا به آن‌ها اشاره شد نشان می دهد بانک پارسیان نه تنها به درستی و با سرمایه گذاری در حوزه ICT توانسته است اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد کند و همینطور در راستای اقتصاد دانش بنیان قدم بردارد، بلکه توانسته است با حمایت از این کسب و کار‌های نو، زمینه تحقیق و نوآوری در حوزه هایی از سلامت که لازمه آن داشتن فناوری پیشرفته است را ایجاد کند و به نوعی در راستای مسئولیت های اجتماعی سازمانی خود تیز گام بردارد.

با این وجود ضروری است برای عقب نماندن از سایر کشورها، در حرکت بر مبنای اقتصاد دانش بنیان سرمایه گذاری بیشتری صورت داد و با حمایت از ایده های جدید و کسب و کار‌های نوپا زمینه توسعه آن‌ها را فراهم آورد. در پایان نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد، لزوم تهیه ساختاری هماهنگ برای حضور فعالتر بانک ها به عنوان سرمایه گذار از یکسو، دانشگاه ها به عنوان مراکز علمی و پژوهشی از سوی دیگر، و شرکت های فعال در حوزه صنعت و تجارت به عنوان محور توسعه است که برای توسعه اقتصادی پایدار ضروری و حیاتی می باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کسب و کار اشتغالزایی اشتغالزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۶۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد

به گزارش خبرنگار مهر، محسن افشارچی، ظهر دوشنبه در آئین گرامیداشت هفته مقام معلم اظهار کرد: مهمترین دغدغه‌های فرهنگی امروز، آسیب‌های اجتماعی است که نگاه عمقی به آن نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش می‌تواند این آسیب‌ها را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه حوزه آموزش و پرورش در کنار هم دارای اهمیت هستند، عنوان کرد: در سال‌های اخیر به اندازه نیاز به مقوله پرورش پرداخته نشده است و باید این عقب‌ماندگی جبران شود.

استاندار زنجان معلمان را شریف‌ترین قشر جامعه خواند و گفت: استاد رضا روزبه به عنوان یکی از مشاهیر زنجان، فرد پرورش‌یافته مکتب اهل‌بیت (ع) بود و انسان‌های بسیاری همچون خود را تربیت کرد و باید برای تربیت نسل آینده نیز این مسیر را طی کنیم.

وی با بیان اینکه زنجان در بسیاری از بخش‌ها سرآمد است، تصریح کرد: باید در حوزه آموزش نیز رتبه خود را به کمتر از ۱۰ در کشور برساند و دانش‌آموزان با دانش و با مهارت را به جامعه تحویل دهد.

افشارچی در مورد برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های تابستانی و اهمیت مقوله پرورش ابراز کرد: باید در تابستان امسال با تقویت فعالیت‌های پرورشی دانش‌آموزان را متفاوت از آنچه بودند تحویل دهیم.

وی بر گسترش عدالت آموزشی در سطح استان تأکید کرد و افزود: باید امکانات آموزشی و ورزشی در همه نقاط استان و مناطق محروم فراهم شود.

کد خبر 6098030

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۳۰۰ شرکت در نمایشگاه الکامپ/ «الکامپ استارز» سکویی برای معرفی استارت‌آپ‌های نوپا
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟